ZALETY

Unikalność i niepowtarzalność liofilizacji i liofilizatów przejawia się w:

  • niezmienności właściwości: fizycznych, chemicznych i biologicznych:
    • smaku
    • zapachu (lotne substancje, olejki eteryczne)
    • wartości odżywczych (cenne enzymy, niezbędne aminokwasy, nieodzowne witaminy i minerały)
    • nie zostaje zniszczona wewnętrzna struktura komórkowa produktu spożywczego
  • higroskopijności, która oznacza znacznie lepsze wchłanianie powyższych substancji
  • najskuteczniejszym znanym zabezpieczeniem przed zepsuciem przez maksymalne usuniecie wody
  • sterylności i higieniczności produktu
  • uwodnieniu, czyli namoczeniu produktu, co przywraca mu naturalny kształt, smak i zapach.
  • bezpieczeństwu dla alergików i małych dzieci ze względu na brak konserwantów, sztucznych zapachów, barwników, substancji słodzących, tłuszczy.
  • 100% naturalności; produkt jest poddawany liofilizacji, w sezonie jego naturalnego wzrostu, kiedy jest świeży, najbardziej wartościowy i smaczny.
  • GMO  (wolne od modyfikacji genetycznych), bez wypełniaczy czy dodatków (idealne dla wrażliwych na gluten, nadające się dla wegan i wegetarian)
  • …. w końcu:  niezwykle proste w użyciu i przygotowaniu