PRZEPISY

Prezentujemy stworzone przez nas przepisy z liofilizatami w roli głównej. Czekamy także na Wasze propozycje.

Aby ułatwić przeglądanie przepisów, podzieliliśmy je na dwie osobne kategorie – „na słodko” i „na słono”.

Smoothie owocowo-warzywne

3 łyżki proszku z liofilizowanego jabłka
3 łyżki proszku z liofilizowanego ananasa
2 łyżki proszku z liofilizowanego banana
1 łyżka proszku z liofilizowanego jarmużu
1 łyżka proszku z liofilizowanego szpinaku
1,5 szklanki wody

Czytaj dalej

Kulki mocy w owocowej osłonie

30 g proszku z liofilizowanej truskawki
30 g proszku z liofilizowanej jagody
1,5 szklanki daktyli
1 szklanka namoczonych przez noc suszonych fig
1 szklanka zmielonych migdałów, orzechów i siemienia lnianego
¾ szklanki wiórków kokosowych
5 łyżek nierafinowanego oleju kokosowego
5 łyżek ciemnego kakao (z karobem)

Czytaj dalej

Barwne naleśniki

15g (lub więcej) liofilizowanego proszku z buraka, szpinaku lub jarmużu
1 szklanka wody
1,5 szklanki mleka (roślinnego lub zwierzęcego)
2 szklanki mąki
2 całe jajka
3 szczypty cukru

Czytaj dalej