Prezentujemy stworzone przez nas przepisy z liofilizatami w roli głównej. Czekamy także na Wasze propozycje.
Aby ułatwić przeglądanie przepisów, podzieliliśmy je na dwie osobne kategorie – „na słodko” i „na słono”.
1 opakowanie liofilizowanych buraków lub szpinaku w formie proszku
2 szklanki mąki
wrząca woda
sól
(opcjonalnie suszony czosnek)
2 szklanki mąki
wrząca woda
sól
(opcjonalnie suszony czosnek)
w na słono
2 łyżki liofilizowanego jarmużu lub szpinaku
2 łyżki liofilizowanego buraka
1 opakowanie kanapkowego serka śmietankowego
1 opakowanie kanapkowego serka z czosnkiem
2 łyżki liofilizowanego buraka
1 opakowanie kanapkowego serka śmietankowego
1 opakowanie kanapkowego serka z czosnkiem
w na słono
30g liofilizowanych buraków
300 – 350 ml chłodnej wody
½ – 1 szklanki zakwasu buraczanego
1 opakowanie jogurtu naturalnego
sól, pieprz
(opcjonalnie: ząbek czosnku, świeży ogórek, koperek, rzodkiewka)
300 – 350 ml chłodnej wody
½ – 1 szklanki zakwasu buraczanego
1 opakowanie jogurtu naturalnego
sól, pieprz
(opcjonalnie: ząbek czosnku, świeży ogórek, koperek, rzodkiewka)
w na słono
30g liofilizowanych czerwonych buraków
¾ szklanki wody
1 ząbek czosnku
2 łyżki soku z cytryny (lub octu balsamicznego)
3 łyżki nierafinowanego oleju słonecznikowego
sól i pieprz
(opcjonalnie: garść prażonych pestek słonecznika oraz ser feta)
¾ szklanki wody
1 ząbek czosnku
2 łyżki soku z cytryny (lub octu balsamicznego)
3 łyżki nierafinowanego oleju słonecznikowego
sól i pieprz
(opcjonalnie: garść prażonych pestek słonecznika oraz ser feta)
w na słono
½ opakowania liofilizowanych buraków
½ opakowania liofilizowanego szpinaku
1 kg ziemniaków
¾ szklanki mąki
1 całe (szczęśliwe:) jajo
100g wyraźnego, twardego sera żółtego
(opcjonalnie szałwia lub świeże pomidory)
½ opakowania liofilizowanego szpinaku
1 kg ziemniaków
¾ szklanki mąki
1 całe (szczęśliwe:) jajo
100g wyraźnego, twardego sera żółtego
(opcjonalnie szałwia lub świeże pomidory)
w na słono
30g liofilizowanego szpinaku
ciasto naleśnikowe (link)
3 serki śmietankowe do smarowania kanapek
kawałek łososia wędzonego na zimno
opcjonalnie koperek
w na słono
30g szpinaku liofilizowanego
wywar jarzynowy
4-6 ziemniaków
3-4 ząbki czosnku
sól i pieprz
opcjonalnie : śmietanka do zup lub mleko kokosowe
w na słono
30g liofilizowanego proszku z malin, truskawek lub jagód
¾ szklanki wody
(opcjonalnie 2 łyżeczki cukru)