PRZEPISY

Prezentujemy stworzone przez nas przepisy z liofilizatami w roli głównej. Czekamy także na Wasze propozycje.

Aby ułatwić przeglądanie przepisów, podzieliliśmy je na dwie osobne kategorie – „na słodko” i „na słono”.

Czerwony chłodnik

30g liofilizowanych buraków
300 – 350 ml chłodnej wody
½ – 1 szklanki zakwasu buraczanego
1 opakowanie jogurtu naturalnego
sól, pieprz
(opcjonalnie: ząbek czosnku, świeży ogórek, koperek, rzodkiewka)

Czytaj dalej

Dip cały w buraczkach

30g liofilizowanych czerwonych buraków
¾ szklanki wody
1 ząbek czosnku
2 łyżki soku z cytryny (lub octu balsamicznego)
3 łyżki nierafinowanego oleju słonecznikowego
sól i pieprz
(opcjonalnie: garść prażonych pestek słonecznika oraz ser feta)

Czytaj dalej

Gnocchi Fullcolor

½ opakowania liofilizowanych buraków
½ opakowania liofilizowanego szpinaku
1 kg ziemniaków
¾ szklanki mąki
1 całe (szczęśliwe:) jajo
100g wyraźnego, twardego sera żółtego
(opcjonalnie szałwia lub świeże pomidory)

Czytaj dalej